Tijdens de jaarwisseling van 2016/2017 werd het Oosterdok in Amsterdam omgetoverd tot de plek om met elkaar af te tellen naar het nieuwe jaar. Ruim 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland aanschouwden een bijzonder theaterstuk en spectaculaire vuurwerkshow, met als middelpunt een imposante vuurvogel. Grote radarwerken, industriŰle instrumenten, windmolens, een vuurtoren en een groot 30MM LED-scherm vormden het decor van de toch al indrukwekkende locatie tegenover het Scheepvaartmuseum.

Livetime Productions mocht in opdracht van IDTV ook dit jaar de gehele technische productie van dit evenement uitvoeren. Dit jaar realiseerde Livetime ook de basis voor een drijvend decor bestaande uit 39 koppelpontons. Dit gold tevens voor de pontonlijn ten behoeve van de vuurwerkontsteking, bestaande uit 20 koppelpontons. Met een SMPTE verbinding, een draadloze audioverbinding naar de overkant van de haven, werd aan de hand van een tijdcode het vuurwerk synchroon ontstoken met de audio, het licht en de videoprojectie.

Lichtontwerper dit jaar was 'Wijnand van der Horst Lightning Design'. In samenspraak met IDTV en Livetime is hieruit een indrukwekkende lichtset ontstaan die Livetime in het totaalplaatje heeft ge´mplementeerd. Het samengestelde lichtpakket bestond onder andere uit Svoboda's, Varilite spots, Fresnel spots en SGM-P5 Washlights. Het Nationaal Aftelmoment in Amsterdam werd door ruim 2,8 miljoen bezoekers bekeken.

Foto's: Nico Alsemgeest

Login