Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17

Op maandag 10 november hebben wij de eer gehad om in opdracht van IDTV Live en in samenwerking met het Ministerie van VWS de gehele technische en facilitaire productie te mogen verzorgen van de Nationale Herdenking van MH17 in de Amsterdam Rai.

Samen met een geweldig team is er keihard gewerkt om in korte tijd deze bijzondere productie voor elkaar te krijgen. Ruim 2000 nabestaanden waren aanwezig en een grote groep hoogwaardigheidsbekleders, onder wie Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Tijdens de ceremonie werden de namen van alle 298 slachtoffers genoemd door de nabestaanden. Dit emotionele moment werd gevolgd door de Last Post en een minuut stilte. Ook waren er diverse indrukwekkende sprekers en optredens van Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace. Het geheel werd muzikaal begeleid door het Radio Philharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. De ceremoniemeester van de herdenking was Maartje van Wegen.

Het concept van IDTV Live werd grotendeels gevormd door de ronde setting, die vooral warmte troost en omarming moest uitstralen. Hoewel het gebouwde amfitheater van 2300m2 zeer groot en complex was om te bouwen was het de bedoeling dat deze toch intiem en vooral niet technisch zou aanvoelen.

Hoewel in het gevlogen gestoffeerde dak ruim 400 lichtarmaturen en bijna 2 km zwarte trussing verwerkt zat werd de vele techniek vooral weggenomen door de plafondstoffering en de 142 lichtbollen. Hiermee werd de aandacht van de techniek gehaald een intieme setting gecreeerd.
Rondom werd met natuurlijke materialen als houten koven en ecru doeken om op te projecten ook die warme sfeer gecreeerd. Op de in totaal 20 projectieschermen stonden 40 Barco projectoren met ieder ruim 20.000 ansilumen. De hele set werd verder strak afgewerkt met vloerbedekking en stoffering.

De herdenking werd met ruim 15 cameras geregistreerd door de NOS en in verschillende landen uitgezonden.

Het was een prachtige, intense en liefdevolle herdenking! We voelen ons dan ook vereerd dat we deze prachtige herdenking technisch hebben mogen produceren.

Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17 Technische Productie Livetime Nation Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17 Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17

Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17 Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17 Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17 Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17 Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17 Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17

Technische Productie Livetime Nationale Herdenking MH 17

Login